China is tegen een onzichtbare wand opgebokst en daardoor is het toekomstbeeld grondig van aanzien veranderd. In de afgelopen tientallen jaren kon het land een vrijwel onbeperkt aanbod van arbeidskrachten van het platteland aanboren.

Die mensen werden in de economie tewerkgesteld, gingen meer geld verdienen en zwengelden vervolgens de consumptie aan. Maar die toegenomen consumptie volstond niet om het evenwicht te herstellen, want het grootste deel van de groei was nog steeds afkomstig van investeringen. Deze situatie kan niet blijven duren, er is een omslag in zicht.

China is tegen een onzichtbare wand opgebokst en daardoor is het toekomstbeeld grondig van aanzien veranderd. In de afgelopen tientallen jaren kon het land een vrijwel onbeperkt aanbod van arbeidskrachten van het platteland aanboren. Die mensen werden in de economie tewerkgesteld, gingen meer geld verdienen en zwengelden vervolgens de consumptie aan. Maar die toegenomen consumptie volstond niet om het evenwicht te herstellen, want het grootste deel van de groei was nog steeds afkomstig van investeringen. Deze situatie kan niet blijven duren, er is een omslag in zicht.