Deze evolutie is op de eerste plaats in Afrika merkbaar, waar Beijing een imperialistische politiek nieuwe stijl aan het invoeren is. Via de zogenaamde "gunboat diplomacy" is China één voor één een aantal landen aan het inpalmen. Zimbabwe is daar een goed voorbeeld van.

In dat land hebben de Chinezen in dat land al een strategische luchtmachtbasis, gebruik makend van het feit dat het land een grote economische puinhoop is. Zimbabwe heeft bovendien de Chinese yuan als een betaalmunt aanvaard, terwijl de Chinese president op de loonlijst van Beijing staat.

Deze evolutie is op de eerste plaats in Afrika merkbaar, waar Beijing een imperialistische politiek nieuwe stijl aan het invoeren is. Via de zogenaamde "gunboat diplomacy" is China één voor één een aantal landen aan het inpalmen. Zimbabwe is daar een goed voorbeeld van. In dat land hebben de Chinezen in dat land al een strategische luchtmachtbasis, gebruik makend van het feit dat het land een grote economische puinhoop is. Zimbabwe heeft bovendien de Chinese yuan als een betaalmunt aanvaard, terwijl de Chinese president op de loonlijst van Beijing staat.