Thomson Reuters GFMS werkt namelijk samen met de toonaangevende World Gold Council. China is dus niet alleen de grootste consument van goud in de wereld, maar zal op termijn waarschijnlijk ook het grootste deel van de handel naar zich toetrekken.

Dat betekent dat China ook steeds belangrijker zal worden voor de fixing van de goudprijs. Het westen dreigt zodoende zijn greep op de goudmarkt in toenemende mate te verliezen. Ook steeds meer grote institutionele Chinese beleggers investeren momenteel in goud.

Thomson Reuters GFMS werkt namelijk samen met de toonaangevende World Gold Council. China is dus niet alleen de grootste consument van goud in de wereld, maar zal op termijn waarschijnlijk ook het grootste deel van de handel naar zich toetrekken. Dat betekent dat China ook steeds belangrijker zal worden voor de fixing van de goudprijs. Het westen dreigt zodoende zijn greep op de goudmarkt in toenemende mate te verliezen. Ook steeds meer grote institutionele Chinese beleggers investeren momenteel in goud.