Foxconn, een bedrijf met roots in Taiwan, zag zich zelfs genoodzaakt om de lonen met 30% te verhogen. De trend naar hogere lonen zet zich in China onverminderd verder.

Verschillende overheden zagen zich al genoodzaakt om de lonen op te trekken. De gevolgen worden stilaan voelbaar. Matt Rubel, chief executive van het Amerikaanse Collective Brands, overweegt de verhuis van een deel van de productie naar Indonesië.

Ook andere bedrijven verhuizen de productie naar andere landen, waar de lonen momenteel lager zijn dan in China. China leek het beloofde land voor productie, maar dat beloofde land heeft veel van zijn aantrekkingskracht verloren.

Foxconn, een bedrijf met roots in Taiwan, zag zich zelfs genoodzaakt om de lonen met 30% te verhogen. De trend naar hogere lonen zet zich in China onverminderd verder. Verschillende overheden zagen zich al genoodzaakt om de lonen op te trekken. De gevolgen worden stilaan voelbaar. Matt Rubel, chief executive van het Amerikaanse Collective Brands, overweegt de verhuis van een deel van de productie naar Indonesië. Ook andere bedrijven verhuizen de productie naar andere landen, waar de lonen momenteel lager zijn dan in China. China leek het beloofde land voor productie, maar dat beloofde land heeft veel van zijn aantrekkingskracht verloren.