Volgens een artikel van Roubini en Bremmer in "Foreign Affairs" is van een zogenaamde G-2, een internationaal leiderschap door China en de Verenigde Staten, geen voor de hand liggende keuze.

China is niet geïnteresseerd in internationaal leiderschap, dit vanwege de lasten die dit met zich meebrengt. Anderzijds voelt Japan zich niet geroepen om toe te treden tot een alliantie met China en de VS.

Roubini en Bremmer gaan er van uit dat in de wereld van de toekomst alle landen - zowel geïndustrialiseerde landen als groeimarkten - tegenover elkaar zullen komen te staan.

Een goede zaak is dat niet, want de wereldeconomie zal er serieus onder lijden. Bovendien gaan we een periode van onzekerheid tegemoet en dat is voor niemand goed.

Volgens een artikel van Roubini en Bremmer in "Foreign Affairs" is van een zogenaamde G-2, een internationaal leiderschap door China en de Verenigde Staten, geen voor de hand liggende keuze. China is niet geïnteresseerd in internationaal leiderschap, dit vanwege de lasten die dit met zich meebrengt. Anderzijds voelt Japan zich niet geroepen om toe te treden tot een alliantie met China en de VS. Roubini en Bremmer gaan er van uit dat in de wereld van de toekomst alle landen - zowel geïndustrialiseerde landen als groeimarkten - tegenover elkaar zullen komen te staan. Een goede zaak is dat niet, want de wereldeconomie zal er serieus onder lijden. Bovendien gaan we een periode van onzekerheid tegemoet en dat is voor niemand goed.