China is hoe dan ook mee verantwoordelijk voor correctie op de grondstoffenmarkten, zo stelt McGillian. Het China Securities General Journal berichtte gisteren dat er meer maatregelen komen om de inflatie in te tomen.

Die maatregelen gaan onvermijdelijk ook de groei afremmen, wat een negatieve invloed had op de grondstoffenprijzen. De goudprijs werd op enkele dagen tijd 100 dollar per troy ounce goedkoper, de olie- en koperfutures verloren respectievelijk 7% en 5%.

Daarnaast speelt uiteraard de dollar een rol in het verhaal. De koers van de Amerikaanse munt stond onder druk als gevolg van QE2, maar daar is nu de Europese begrotingscrisis weer tussen gekomen.

De combinatie van een sterkere dollar met meer anti-inflatoire maatregelen in China heeft de grondstoffenprijzen doen corrigeren.

China is hoe dan ook mee verantwoordelijk voor correctie op de grondstoffenmarkten, zo stelt McGillian. Het China Securities General Journal berichtte gisteren dat er meer maatregelen komen om de inflatie in te tomen. Die maatregelen gaan onvermijdelijk ook de groei afremmen, wat een negatieve invloed had op de grondstoffenprijzen. De goudprijs werd op enkele dagen tijd 100 dollar per troy ounce goedkoper, de olie- en koperfutures verloren respectievelijk 7% en 5%. Daarnaast speelt uiteraard de dollar een rol in het verhaal. De koers van de Amerikaanse munt stond onder druk als gevolg van QE2, maar daar is nu de Europese begrotingscrisis weer tussen gekomen. De combinatie van een sterkere dollar met meer anti-inflatoire maatregelen in China heeft de grondstoffenprijzen doen corrigeren.