Voorlopig lijkt dat nog te lukken ook, maar de vraag is of de People's Bank of China die inspanning zal kunnen volhouden. Veel beleggers hebben belegd in zogenaamde wealth management products, aangelokt door hoge rentevoeten van 10% of zelfs nog meer.

De emittenten van deze producten kunnen die hoge rentevoeten niet meer betalen, met alle gevolgen van dien. China is maar het tipje van de ijsberg wat betreft zeepbellen blazen, ook elders in de wereld ontsaan steeds meer zeepbellen. Wanneer er daar eentje van ontploft, kunnen de anderen snel volgen.

Voorlopig lijkt dat nog te lukken ook, maar de vraag is of de People's Bank of China die inspanning zal kunnen volhouden. Veel beleggers hebben belegd in zogenaamde wealth management products, aangelokt door hoge rentevoeten van 10% of zelfs nog meer. De emittenten van deze producten kunnen die hoge rentevoeten niet meer betalen, met alle gevolgen van dien. China is maar het tipje van de ijsberg wat betreft zeepbellen blazen, ook elders in de wereld ontsaan steeds meer zeepbellen. Wanneer er daar eentje van ontploft, kunnen de anderen snel volgen.