Volgens Fitch start stress in het financieel systeem telkens in de periferie er van, waarna ze zich richting centrum voortbeweegt. De eerste problemen bij afgeleide producten zijn nu al opgedoken. In totaal zouden er problemen kunnen opduiken voor 2000 miljard dollar aan afgeleide producten.

Die zijn in realiteit een soort verborgen tweede balans voor de banken, in het leven geroepen om het toezicht te omzeilen. China is de Lehman-zaak uit 2008 op grote schaal aan het copiëren en het lijkt slechts een kwestie van tijd te worden alvorens de zeepbel zal ontploffen.

Volgens Fitch start stress in het financieel systeem telkens in de periferie er van, waarna ze zich richting centrum voortbeweegt. De eerste problemen bij afgeleide producten zijn nu al opgedoken. In totaal zouden er problemen kunnen opduiken voor 2000 miljard dollar aan afgeleide producten. Die zijn in realiteit een soort verborgen tweede balans voor de banken, in het leven geroepen om het toezicht te omzeilen. China is de Lehman-zaak uit 2008 op grote schaal aan het copiëren en het lijkt slechts een kwestie van tijd te worden alvorens de zeepbel zal ontploffen.