De Duitse bedrijven worden vooral op de Chinese afzetmarkten geconfronteerd met de concurrentie van Japanse bedrijven. Hoewel Japan meer exporteert naar China dan Duitsland, is de Chinese export sinds de globale crisis van 2008-2009 de belangrijkste gangmaker van het economisch herstel in Duitsland.

Extra concurrentie van de Japanse bedrijven kunnen de Duitsers dus missen als kiespijn, gegeven ook het feit dat de eurozone nog steeds in crisis is.

Vamvakidis gelooft dan ook dat de valutamarkten een belangrijk gespreksonderwerp zullen worden op G-20 meeting die op 15 februari doorgaat.

De Duitse bedrijven worden vooral op de Chinese afzetmarkten geconfronteerd met de concurrentie van Japanse bedrijven. Hoewel Japan meer exporteert naar China dan Duitsland, is de Chinese export sinds de globale crisis van 2008-2009 de belangrijkste gangmaker van het economisch herstel in Duitsland. Extra concurrentie van de Japanse bedrijven kunnen de Duitsers dus missen als kiespijn, gegeven ook het feit dat de eurozone nog steeds in crisis is. Vamvakidis gelooft dan ook dat de valutamarkten een belangrijk gespreksonderwerp zullen worden op G-20 meeting die op 15 februari doorgaat.