De WHO oordeelde dat deze praktijken de Chinese producenten van deze grondstoffen een onfair voordeel verschafte tegenover de buitenlandse concurrentie.

De WHO volgens Royal Bank of Scotland viseert met name de beperkingen op steenkool, bauxiet en zink maar ook op de uitvoer van REE. China protesteerde tegen deze veroordeling met als argument dat de beperkingen dienen om de uitputting van de natuurlijke rijkdommen en overproductie te voorkomen.

Het land werd nu in het ongelijk gesteld door de Appellate Body die beroepsprocedures behandelt. Dit betekent dat China ook de exportbeperkingen voor REE zal moeten herzien.

Eind vorig jaar liet China de uitvoerquota voor 2012 zo goed als

ongewijzigd in vergelijking met 2011.

De WHO oordeelde dat deze praktijken de Chinese producenten van deze grondstoffen een onfair voordeel verschafte tegenover de buitenlandse concurrentie. De WHO volgens Royal Bank of Scotland viseert met name de beperkingen op steenkool, bauxiet en zink maar ook op de uitvoer van REE. China protesteerde tegen deze veroordeling met als argument dat de beperkingen dienen om de uitputting van de natuurlijke rijkdommen en overproductie te voorkomen. Het land werd nu in het ongelijk gesteld door de Appellate Body die beroepsprocedures behandelt. Dit betekent dat China ook de exportbeperkingen voor REE zal moeten herzien. Eind vorig jaar liet China de uitvoerquota voor 2012 zo goed als ongewijzigd in vergelijking met 2011.