Weliswaar heeft het financiële stelsel al hervormingen doorgemaakt, is de solvabiliteit toegenomen en laat een stresstest zien dat de 17 banken individuele schokken goed kunnen opvangen, maar volgens Theodoor Gilissen Bankiers niet als deze tegelijkertijd optreden.

De Chinese vastgoedsector heeft een enorme stijging achter de rug en veel financieringen vonden buiten de balans om plaats.

De Chinese regering heeft de vastgoedmarkt lang gestimuleerd om de groei te ondersteunen en de bevolking te helpen. Tussen 2008 en 2010 nam het aantal uitstaande leningen met 58% toe.

Weliswaar heeft het financiële stelsel al hervormingen doorgemaakt, is de solvabiliteit toegenomen en laat een stresstest zien dat de 17 banken individuele schokken goed kunnen opvangen, maar volgens Theodoor Gilissen Bankiers niet als deze tegelijkertijd optreden. De Chinese vastgoedsector heeft een enorme stijging achter de rug en veel financieringen vonden buiten de balans om plaats. De Chinese regering heeft de vastgoedmarkt lang gestimuleerd om de groei te ondersteunen en de bevolking te helpen. Tussen 2008 en 2010 nam het aantal uitstaande leningen met 58% toe.