De Chinese General Administration of Custom maakte bekend dat vorige maand in totaal 267.513 ton koper werd ingevoerd, of 19% meer dan de 224.723 ton die in juli werd geïmporteerd.

Op jaarbasis was er zelfs sprake van een stijging met 22%, zo berekende Bloomberg. Li Ye, analist bij Shanghai Jiuheng Futures Co, merkte op dat er met de import van koper in de afgelopen maanden geld te verdienen viel.

De handelaren kochten het basismetaal in Londen en verkochten het met winst in Shanghai. Daarmee wordt ingespeeld op prijsverschillen tijdens het vervoer tussen beide markten, dat ongeveer twee maanden in beslag neemt.

De Chinese General Administration of Custom maakte bekend dat vorige maand in totaal 267.513 ton koper werd ingevoerd, of 19% meer dan de 224.723 ton die in juli werd geïmporteerd. Op jaarbasis was er zelfs sprake van een stijging met 22%, zo berekende Bloomberg. Li Ye, analist bij Shanghai Jiuheng Futures Co, merkte op dat er met de import van koper in de afgelopen maanden geld te verdienen viel. De handelaren kochten het basismetaal in Londen en verkochten het met winst in Shanghai. Daarmee wordt ingespeeld op prijsverschillen tijdens het vervoer tussen beide markten, dat ongeveer twee maanden in beslag neemt.