De reden moet worden gezocht in het feit dat de binnenlandse voorraden momenteel volstaan. Daardoor staat de koperprijs in Shanghai onder druk, waardoor de verscheping van koper minder aantrekkelijk wordt.

Volgens de General Administration of Customs website importeerde China in februari iets minder dan 235.500 ton koper, ten opzichte van bijna 365.000 ton de maand voordien.

Het was van januari 2009 geleden dat China nog zo'n kleine hoeveelheid koper importeerde. De Chinese kopermarkt bevindt zich al sinds oktober in contango, wat betekent dat koper voor onmiddellijke levering duurder is dan koper voor levering op termijn.

De reden moet worden gezocht in het feit dat de binnenlandse voorraden momenteel volstaan. Daardoor staat de koperprijs in Shanghai onder druk, waardoor de verscheping van koper minder aantrekkelijk wordt. Volgens de General Administration of Customs website importeerde China in februari iets minder dan 235.500 ton koper, ten opzichte van bijna 365.000 ton de maand voordien. Het was van januari 2009 geleden dat China nog zo'n kleine hoeveelheid koper importeerde. De Chinese kopermarkt bevindt zich al sinds oktober in contango, wat betekent dat koper voor onmiddellijke levering duurder is dan koper voor levering op termijn.