De People's Bank of China liet vorige week weten dat het maatregelen zal nemen om het huizenbezit te stimuleren. China voerde in januari 19 procent minder geraffineerd koper en koperproducten in dan een maand eerder, toen een recordhoeveelheid van 509.000 ton werd ingevoerd.

Daarmee kwam een einde aan een aantal opeenvolgende maanden van voorraadstijgingen.

Ook de premies voor fysieke levering zijn de voorbije weken verder gedaald.

Dit wijst op een lagere activiteit, die voor een stuk kan worden aan de feestdagen en aan het dan weer naar het laagste niveau sinds september 2009.

De People's Bank of China liet vorige week weten dat het maatregelen zal nemen om het huizenbezit te stimuleren. China voerde in januari 19 procent minder geraffineerd koper en koperproducten in dan een maand eerder, toen een recordhoeveelheid van 509.000 ton werd ingevoerd. Daarmee kwam een einde aan een aantal opeenvolgende maanden van voorraadstijgingen. Ook de premies voor fysieke levering zijn de voorbije weken verder gedaald. Dit wijst op een lagere activiteit, die voor een stuk kan worden aan de feestdagen en aan het dan weer naar het laagste niveau sinds september 2009.