Volgens het IMF is het echter wel belangrijk dat verdere renteverhogingen gepaard gaan met bijkomende maatregelen om economische oververhitting te voorkomen en om de inflatie te bedwingen.

De Chinese centrale bank verhoogde dinsdag onverwacht haar basisrente. De rente op 1 jaar staat nu op 5,56%, waar dat voordien maar 5,31% was. Er was dus sprake van een verhoging van de rente met een kwart procent.

John Lipsky noemde de maatregel consequent met de bredere monetaire politiek die door de Chinese centrale bank wordt gevoerd.

Door de rente verder te verhogen, zou het land het ontstaan van zeepbellen kunnen voorkomen. Overigens is ook volgens het IMF de yuan nog steeds ondergewaardeerd.

Volgens het IMF is het echter wel belangrijk dat verdere renteverhogingen gepaard gaan met bijkomende maatregelen om economische oververhitting te voorkomen en om de inflatie te bedwingen. De Chinese centrale bank verhoogde dinsdag onverwacht haar basisrente. De rente op 1 jaar staat nu op 5,56%, waar dat voordien maar 5,31% was. Er was dus sprake van een verhoging van de rente met een kwart procent. John Lipsky noemde de maatregel consequent met de bredere monetaire politiek die door de Chinese centrale bank wordt gevoerd. Door de rente verder te verhogen, zou het land het ontstaan van zeepbellen kunnen voorkomen. Overigens is ook volgens het IMF de yuan nog steeds ondergewaardeerd.