Maar de Chinezen spelen op het vlak van goudgekte de hoofdrol: China heeft op twee jaar tijd 2200 ton goud geïmporteerd. Een deel van dat aangekochte goud is afkomstig van westerse landen die hun goud verkochten. Er is dus een verhuis bezig van het beschikbare goud van west naar oost.

Het ziet er niet naar uit dat de appetijt van de Chinezen naar goud snel zal gestopt worden. In het westen draait de handel in goud hoofdzakelijk rond 'papieren goud' (derivaten enzovoort) maar de Chinezen willen alleen het echte fysieke goud. Ze blijven dat in een snel tempo opkopen, zo blijkt.

Maar de Chinezen spelen op het vlak van goudgekte de hoofdrol: China heeft op twee jaar tijd 2200 ton goud geïmporteerd. Een deel van dat aangekochte goud is afkomstig van westerse landen die hun goud verkochten. Er is dus een verhuis bezig van het beschikbare goud van west naar oost. Het ziet er niet naar uit dat de appetijt van de Chinezen naar goud snel zal gestopt worden. In het westen draait de handel in goud hoofdzakelijk rond 'papieren goud' (derivaten enzovoort) maar de Chinezen willen alleen het echte fysieke goud. Ze blijven dat in een snel tempo opkopen, zo blijkt.