Volgens Mobius klopt het beeld dat we van die spooksteden hier hebben niet helemaal. Dat die spooksteden bestaan, staat buiten kijf.

In sommige steden is er sprake van een foute planning, met als gevolg dat er te veel woningen en appartementen werden gebouwd. Maar dat zijn volgens Mobius uitzonderingen, het probleem van de spooksteden geldt zeker niet voor het land als geheel.

Integendeel zelfs, China heeft nog behoefte aan miljarden vierkante meters woonruimte. In de volgende 10 jaar moeten 300 miljoen mensen verhuizen van het platteland naar de steden en al die mensen - het equivalent van de bevolking van de VS - moeten onderdak krijgen.

Volgens Mobius klopt het beeld dat we van die spooksteden hier hebben niet helemaal. Dat die spooksteden bestaan, staat buiten kijf. In sommige steden is er sprake van een foute planning, met als gevolg dat er te veel woningen en appartementen werden gebouwd. Maar dat zijn volgens Mobius uitzonderingen, het probleem van de spooksteden geldt zeker niet voor het land als geheel. Integendeel zelfs, China heeft nog behoefte aan miljarden vierkante meters woonruimte. In de volgende 10 jaar moeten 300 miljoen mensen verhuizen van het platteland naar de steden en al die mensen - het equivalent van de bevolking van de VS - moeten onderdak krijgen.