De overheidsschuld en particuliere schulden zijn laag en de buitenlandse reserves zijn met een omvang van bijna $ 3000 mrd maar liefst 50% van het bbp.

In de nieuwe plannen van de Chinese regering is volgens Theodoor Gilissen Bankiers het doel om de komende vijf jaar een economische groei van 7% per jaar te behalen.

Dat klinkt als een sterke afzwakking, maar tot nu toe was het doel 7,5% en lag de feitelijke groei daar dus ruim boven. Bovendien is de achtergrond van de lagere doelstelling voor de langere termijn een gunstige, zowel voor China als wereldwijd.

China wil meer aandacht besteden aan de kwaliteit van de groei, dus mogelijk meer milieubewust, en de inflatiedruk beperken. Verder wil China de binnenlandse consumptie stimuleren en de exportafhankelijkheid verminderen.

Daartoe zal volgens Theodoor Gilissen Bankiers de productie van granen verhoogd worden, speculatie in de huizenmarkt nog verder aan banden gelegd worden en de groei in de geldhoeveelheid beperkt worden.

De overheidsschuld en particuliere schulden zijn laag en de buitenlandse reserves zijn met een omvang van bijna $ 3000 mrd maar liefst 50% van het bbp. In de nieuwe plannen van de Chinese regering is volgens Theodoor Gilissen Bankiers het doel om de komende vijf jaar een economische groei van 7% per jaar te behalen. Dat klinkt als een sterke afzwakking, maar tot nu toe was het doel 7,5% en lag de feitelijke groei daar dus ruim boven. Bovendien is de achtergrond van de lagere doelstelling voor de langere termijn een gunstige, zowel voor China als wereldwijd. China wil meer aandacht besteden aan de kwaliteit van de groei, dus mogelijk meer milieubewust, en de inflatiedruk beperken. Verder wil China de binnenlandse consumptie stimuleren en de exportafhankelijkheid verminderen. Daartoe zal volgens Theodoor Gilissen Bankiers de productie van granen verhoogd worden, speculatie in de huizenmarkt nog verder aan banden gelegd worden en de groei in de geldhoeveelheid beperkt worden.