China heeft recent op vrij grote schaal Europese staatsobligaties gekocht, zo verklaarde Yu Yongding. Deze voormalige adviseur van de People's Bank of China bezoekt momenteel Europa.

Diversificatie is een basisprincipe van elke portefeuille, zo meent Yu. Bij zijn bezoek aan Europa bevestigde hij het vertrouwen van zijn land in de Europese monetaire politiek.

Yu verzekerde Spaanse, Franse en Duitse regeringsleiders dat zijn land recent geen Europese staatsobligaties heeft gekocht, wel integendeel.

Die houding van China - diversificatie in plaats van een blind vertrouwen in de dollar - staat momenteel een fundamenteel herstel van de Amerikaanse munt in de weg.

China heeft recent op vrij grote schaal Europese staatsobligaties gekocht, zo verklaarde Yu Yongding. Deze voormalige adviseur van de People's Bank of China bezoekt momenteel Europa. Diversificatie is een basisprincipe van elke portefeuille, zo meent Yu. Bij zijn bezoek aan Europa bevestigde hij het vertrouwen van zijn land in de Europese monetaire politiek. Yu verzekerde Spaanse, Franse en Duitse regeringsleiders dat zijn land recent geen Europese staatsobligaties heeft gekocht, wel integendeel. Die houding van China - diversificatie in plaats van een blind vertrouwen in de dollar - staat momenteel een fundamenteel herstel van de Amerikaanse munt in de weg.