De bron is nochtans betrouwbaar, want het bericht is afkomstig uit de banksector. De verlaging van de doelstelling heeft tot gevolg dat de banken dit jaar nog tussen 7200 en 7500 miljard yuan kunnen uitlenen.

De verwachting is dat China geen officieel percentage wat betreft de beoogde doelstelling bekend gaat maken, kwestie van geen slapende honden wakker te maken.

De economen verwachten echter maatregelen om de kredietverstrekking in te perken, kwestie van de aanhoudende inflatiedruk af te remmen.

Januari is traditioneel een belangrijke maand voor kredietverstrekking, de Chinese banken zouden in de eerste helft van januari al 500 miljard euro uitgeleend hebben.

De bron is nochtans betrouwbaar, want het bericht is afkomstig uit de banksector. De verlaging van de doelstelling heeft tot gevolg dat de banken dit jaar nog tussen 7200 en 7500 miljard yuan kunnen uitlenen. De verwachting is dat China geen officieel percentage wat betreft de beoogde doelstelling bekend gaat maken, kwestie van geen slapende honden wakker te maken. De economen verwachten echter maatregelen om de kredietverstrekking in te perken, kwestie van de aanhoudende inflatiedruk af te remmen. Januari is traditioneel een belangrijke maand voor kredietverstrekking, de Chinese banken zouden in de eerste helft van januari al 500 miljard euro uitgeleend hebben.