Nooit eerder in de menselijke geschiedenis werd op een dergelijke schaal geïnvesteerd. In het land werden maar liefst 30 nieuwe vliegvelden gebouwd evenals bijna 40.000 km aan autowegen. Elke vijf dagen werd en wordt een nieuwe wolkenkrabber opgetrokken.

Analisten als Michael Pettis, George Soros en Jim Chanos hebben het Chinese groeiwonder echter met de nodige argwaan bekeken. China heeft de hele wereld voor de gek gehouden, zo stellen de sceptici, want alles in het land is gebeurd met geleend geld. De Chinese economie zucht en kreunt nu onder een enorme schuldenlast en de kans is miniem dat China ooit zijn schulden zal kunnen afbetalen.

Nooit eerder in de menselijke geschiedenis werd op een dergelijke schaal geïnvesteerd. In het land werden maar liefst 30 nieuwe vliegvelden gebouwd evenals bijna 40.000 km aan autowegen. Elke vijf dagen werd en wordt een nieuwe wolkenkrabber opgetrokken. Analisten als Michael Pettis, George Soros en Jim Chanos hebben het Chinese groeiwonder echter met de nodige argwaan bekeken. China heeft de hele wereld voor de gek gehouden, zo stellen de sceptici, want alles in het land is gebeurd met geleend geld. De Chinese economie zucht en kreunt nu onder een enorme schuldenlast en de kans is miniem dat China ooit zijn schulden zal kunnen afbetalen.