China heeft zodoende de ambitie om yuan te laten doorgroeien tot een wereldmunt. Niemand verwacht dat dit onmiddellijk gaat gebeuren, de Chinezen gaan er ongetwijfeld hun tijd voor nemen.

Op termijn moet de yuan echter op dezelfde hoogte komen te staan als de dollar, de euro en de yen. Langzaam maar zeker verslapt China het toezicht op de yuan, er wordt meer en meer toegelaten.

Amerikaanse bedrijven als McDonald's en Caterpillar kregen bijvoorbeeld toestemming om obligaties in yuan uit te geven voor de financiering van projecten in China zelf. Op die manier wordt China langzaam maar zeker een volwaardige partner op de financiële markten.

China heeft zodoende de ambitie om yuan te laten doorgroeien tot een wereldmunt. Niemand verwacht dat dit onmiddellijk gaat gebeuren, de Chinezen gaan er ongetwijfeld hun tijd voor nemen. Op termijn moet de yuan echter op dezelfde hoogte komen te staan als de dollar, de euro en de yen. Langzaam maar zeker verslapt China het toezicht op de yuan, er wordt meer en meer toegelaten. Amerikaanse bedrijven als McDonald's en Caterpillar kregen bijvoorbeeld toestemming om obligaties in yuan uit te geven voor de financiering van projecten in China zelf. Op die manier wordt China langzaam maar zeker een volwaardige partner op de financiële markten.