Mogelijk hebben de Chinezen meegewerkt aan het manipuleren van de goudprijs, waarbij in samenwerking met de grootbanken de goudprijs kunstmatig laag gehouden werd om China toe te laten om voor grote bedragen relatief goedkoop goud te kopen. Kwestie van de valutareserves te diversifiëren.

China heeft inmiddels de controle over de internationale goudmarkt verworven, of is alleszins toch op weg om dat te doen. Blijkbaar moet China grote hoeveelheden goud absorberen om haar geopolitieke strategie te doen werken. Waar dit alles toe zal leiden, weten we uiteraard binnen afzienbare tijd. Het valt niet uit te sluiten dat de goudprijs plots fors zal stijgen.

Mogelijk hebben de Chinezen meegewerkt aan het manipuleren van de goudprijs, waarbij in samenwerking met de grootbanken de goudprijs kunstmatig laag gehouden werd om China toe te laten om voor grote bedragen relatief goedkoop goud te kopen. Kwestie van de valutareserves te diversifiëren. China heeft inmiddels de controle over de internationale goudmarkt verworven, of is alleszins toch op weg om dat te doen. Blijkbaar moet China grote hoeveelheden goud absorberen om haar geopolitieke strategie te doen werken. Waar dit alles toe zal leiden, weten we uiteraard binnen afzienbare tijd. Het valt niet uit te sluiten dat de goudprijs plots fors zal stijgen.