China heeft 3000 miljard dollar aan cash om goud mee te kopen, maar ook die wetenschap volstaat niet om de goudprijs in beweging te krijgen. Nochtans heeft het land weinig andere keuzemogelijkheden. Het kopen van Amerikaanse staatsobligaties is in de huidige omstandigheden geen alternatief.

Ook andere factoren die in normale omstandigheden zouden hebben gewerkt, krijgen het goud niet in beweging. De spanning in het Midden-Oosten blijft hoog oplopen, met oorlog in Syrië en de dreiging van een Iraanse kernbom. De conclusie kan alleen maar luiden dat in een buy-and-hold strategie momenteel geen plaats meer is voor goud.

China heeft 3000 miljard dollar aan cash om goud mee te kopen, maar ook die wetenschap volstaat niet om de goudprijs in beweging te krijgen. Nochtans heeft het land weinig andere keuzemogelijkheden. Het kopen van Amerikaanse staatsobligaties is in de huidige omstandigheden geen alternatief. Ook andere factoren die in normale omstandigheden zouden hebben gewerkt, krijgen het goud niet in beweging. De spanning in het Midden-Oosten blijft hoog oplopen, met oorlog in Syrië en de dreiging van een Iraanse kernbom. De conclusie kan alleen maar luiden dat in een buy-and-hold strategie momenteel geen plaats meer is voor goud.