Andy Rothman, China macro-strateeg bij CLSA, wijst er op dat meer dan 300 miljoen mensen in de kleinere Chinese steden leven. Ter vergelijking: de Verenigde Staten tellen 310 miljoen inwoners.

Die kleinere steden kunnen nog een massa arbeidskrachten leveren. Anderzijds blijft hun consumptiegedrag tot dusver ver achter op dat in de grote steden, maar ook daar gaat verandering in komen.

China heeft 160 steden met 1 miljoen inwoners of meer, op een totaal van 655 steden. De laatste maanden is er een trend opgedoken dat de investeringen steeds vaker in het centrum en het westen van het land gebeuren, waar dat voordien vooral in het kustgebied was.

Andy Rothman, China macro-strateeg bij CLSA, wijst er op dat meer dan 300 miljoen mensen in de kleinere Chinese steden leven. Ter vergelijking: de Verenigde Staten tellen 310 miljoen inwoners. Die kleinere steden kunnen nog een massa arbeidskrachten leveren. Anderzijds blijft hun consumptiegedrag tot dusver ver achter op dat in de grote steden, maar ook daar gaat verandering in komen. China heeft 160 steden met 1 miljoen inwoners of meer, op een totaal van 655 steden. De laatste maanden is er een trend opgedoken dat de investeringen steeds vaker in het centrum en het westen van het land gebeuren, waar dat voordien vooral in het kustgebied was.