Daarmee bedoelt hij dat het afhankelijk blijft van de kracht van de economie en dat een zwakke economie zelfs zou kunnen leiden tot een uitbreiding van monetaire stimulansen.

Naar de mening van ABN Amro is dit overigens consistent met wat hij bij eerdere gelegenheden heeft gezegd en hebben de markten zijn opmerkingen toen niet geheel juist geïnterpreteerd. Vooralsnog weet hij de markten echter gerust te stellen.

Naast het Amerikaanse monetaire beleid speelde China in het begin van de week een koersbepalende rol op de beurzen.

De economische groei is in het tweede kwartaal teruggevallen tot 7,5% ten opzichte van een jaar eerder, vergeleken met 7,7% in het eerste kwartaal.

Dat viel de markten wat tegen, zeker toen de minister van financiën voor de toekomst een percentage van 7% noemde, overigens zonder te preciseren welke periode hij bedoelde.

Daarmee bedoelt hij dat het afhankelijk blijft van de kracht van de economie en dat een zwakke economie zelfs zou kunnen leiden tot een uitbreiding van monetaire stimulansen. Naar de mening van ABN Amro is dit overigens consistent met wat hij bij eerdere gelegenheden heeft gezegd en hebben de markten zijn opmerkingen toen niet geheel juist geïnterpreteerd. Vooralsnog weet hij de markten echter gerust te stellen. Naast het Amerikaanse monetaire beleid speelde China in het begin van de week een koersbepalende rol op de beurzen. De economische groei is in het tweede kwartaal teruggevallen tot 7,5% ten opzichte van een jaar eerder, vergeleken met 7,7% in het eerste kwartaal. Dat viel de markten wat tegen, zeker toen de minister van financiën voor de toekomst een percentage van 7% noemde, overigens zonder te preciseren welke periode hij bedoelde.