Juan Carlos Artigas, bij de World Gold Council Global Head of Investment Research, is echter van mening dat de sterke vraag op de fysieke markt in het voordeel van het goud speelt. De China Gold Association verwacht in China alleen een stijging van de vraag met 30% tot 1000 ton.

Anderzijds is het aanbod aan goud, zowel van de kant van de goudmijnen als van het aanbod van herbruikt goud, gedaald vanwege de lagere prijzen. Artigas maakt zich sterk dat er in de komende maanden een kleiner aanbod op de markt zal komen en dat moet de goudprijs kunnen ondersteunen.

Juan Carlos Artigas, bij de World Gold Council Global Head of Investment Research, is echter van mening dat de sterke vraag op de fysieke markt in het voordeel van het goud speelt. De China Gold Association verwacht in China alleen een stijging van de vraag met 30% tot 1000 ton. Anderzijds is het aanbod aan goud, zowel van de kant van de goudmijnen als van het aanbod van herbruikt goud, gedaald vanwege de lagere prijzen. Artigas maakt zich sterk dat er in de komende maanden een kleiner aanbod op de markt zal komen en dat moet de goudprijs kunnen ondersteunen.