Verschillende landen, met op de eerste plaats de Verenigde Staten, dringen er nog steeds op aan dat China zijn munt in waarde laat stijgen. China gelooft echter niet dat appreciatie van de yuan alleen de groei van de wereldeconomie gaat stimuleren.

Andere maatregelen zijn eveneens nodig om die doelstelling te bereiken, waaronder het doorvoeren van meer fundamentele hervormingen.

Volgens economen is de loskoppeling van de yuan van de dollar niet meer dan een afleidingsmanoeuver is om kritiek op de monetaire politiek van China te weerleggen, dit met het oog op de bijeenkomst van G-20 volgend weekend.

Ondanks de loskoppeling moet de yuan nog steeds in een range van 0,50% met de dollar bewegen. De Amerikanen zouden graag willen dat de yuan buiten die band mag stijgen, maar daar lijkt China voorlopig geen oren naar te hebben.

Qian Qimin, marktanalist bij Shenyin Wanguo Securities in Shanghai, is van mening dat de koers van de yuan binnenkort mag gaan stijgen, maar dat de bewegingsruimte van de munt beperkt zal wroden gehouden.

Verschillende landen, met op de eerste plaats de Verenigde Staten, dringen er nog steeds op aan dat China zijn munt in waarde laat stijgen. China gelooft echter niet dat appreciatie van de yuan alleen de groei van de wereldeconomie gaat stimuleren. Andere maatregelen zijn eveneens nodig om die doelstelling te bereiken, waaronder het doorvoeren van meer fundamentele hervormingen. Volgens economen is de loskoppeling van de yuan van de dollar niet meer dan een afleidingsmanoeuver is om kritiek op de monetaire politiek van China te weerleggen, dit met het oog op de bijeenkomst van G-20 volgend weekend. Ondanks de loskoppeling moet de yuan nog steeds in een range van 0,50% met de dollar bewegen. De Amerikanen zouden graag willen dat de yuan buiten die band mag stijgen, maar daar lijkt China voorlopig geen oren naar te hebben. Qian Qimin, marktanalist bij Shenyin Wanguo Securities in Shanghai, is van mening dat de koers van de yuan binnenkort mag gaan stijgen, maar dat de bewegingsruimte van de munt beperkt zal wroden gehouden.