Hetzelfde staat nu China te wachten, dat ingrijpende economische maatregelen moet doorvoeren. De beleggers twijfelen aan de slaagkansen van die hervormingen en willen eerst zien of de Chinese regering er al dan niet in zal slagen om de economie op het juiste spoor te zetten.

De opdracht waar Beijing voor staat is gigantisch: de Chinese economie moet de bocht maken van een exportgerichte naar een consumentengerichte economie. Dat belooft een moeilijke evenwichtsoefening te worden, waarbij allesbehalve vast staat dat ze goed zal aflopen.

Hetzelfde staat nu China te wachten, dat ingrijpende economische maatregelen moet doorvoeren. De beleggers twijfelen aan de slaagkansen van die hervormingen en willen eerst zien of de Chinese regering er al dan niet in zal slagen om de economie op het juiste spoor te zetten. De opdracht waar Beijing voor staat is gigantisch: de Chinese economie moet de bocht maken van een exportgerichte naar een consumentengerichte economie. Dat belooft een moeilijke evenwichtsoefening te worden, waarbij allesbehalve vast staat dat ze goed zal aflopen.