Er wordt nu nog gemikt op een groei met 7,50%, waar dat voordien 7% was. De groei van de Chinese economie bedraagt nog steeds ongeveer 10% en het is allesbehalve uitgesloten dat het vooropgestelde objectief te bescheiden zal zijn.

De klemtoon op kwaliteit vertaalt zich onder andere in het bevorderen van de binnenlandse consumptie. Die bedraagt nu nog maar van het 36% van de totale uitgaven.

Dat is één van de laagste percentages wereldwijd. Investeringen zijn daarentegen goed voor 50% van de uitgaven. Deze verhouding zou omgedraaid moeten worden om de groei op lange termijn te handhaven.

Er wordt nu nog gemikt op een groei met 7,50%, waar dat voordien 7% was. De groei van de Chinese economie bedraagt nog steeds ongeveer 10% en het is allesbehalve uitgesloten dat het vooropgestelde objectief te bescheiden zal zijn. De klemtoon op kwaliteit vertaalt zich onder andere in het bevorderen van de binnenlandse consumptie. Die bedraagt nu nog maar van het 36% van de totale uitgaven. Dat is één van de laagste percentages wereldwijd. Investeringen zijn daarentegen goed voor 50% van de uitgaven. Deze verhouding zou omgedraaid moeten worden om de groei op lange termijn te handhaven.