China gaat meer goud en olie aankopen als diversificatie van de reserves. Dat is de mening van Shao Fenggao, één van de topmannen van China Construction Bank Corporation.

Shao verwacht dat de dollarkoers verder gaat verzwakken en dat China niet lijdzaam moet toezien hoe dat gebeurt. Door de aankoop van goud en olie, grondstoffen die in dollars verhandeld worden, kan het effect van de verzwakkende dollar opgevangen worden.

De goudprijs is dit jaar al met 24% gestegen. Op 14 oktober bereikte de goudprijs een nieuw historisch piekniveau op 1387,35 dollar per troy ounce. De olieprijs is dit jaar anderzijds met 3,10% gestegen.

China gaat meer goud en olie aankopen als diversificatie van de reserves. Dat is de mening van Shao Fenggao, één van de topmannen van China Construction Bank Corporation. Shao verwacht dat de dollarkoers verder gaat verzwakken en dat China niet lijdzaam moet toezien hoe dat gebeurt. Door de aankoop van goud en olie, grondstoffen die in dollars verhandeld worden, kan het effect van de verzwakkende dollar opgevangen worden. De goudprijs is dit jaar al met 24% gestegen. Op 14 oktober bereikte de goudprijs een nieuw historisch piekniveau op 1387,35 dollar per troy ounce. De olieprijs is dit jaar anderzijds met 3,10% gestegen.