Fuchs Global Natural Resources publiceerde een nieuw rapport over de goudprijs en daarin lazen we dat de China Chamber of International Commerce volgens International Business Daily heeft gezegd dat het land de goudreserves gaat opbouwen.

Bedoeling is om tot reserves te komen die ongeveer gelijk zijn aan deze die door de Verenigde Staten worden aangehouden. Dat is nodig wanneer de yuan een internationale reservemunt wil worden.

China beschikt volgens Fuchs Global Natural Resources momenteel over een goudreserve van 1054 ton, tegenover 8133 ton in de Verenigde Staten. China zal dus inderdaad nog heel wat goud moeten bijkopen.

Fuchs Global Natural Resources publiceerde een nieuw rapport over de goudprijs en daarin lazen we dat de China Chamber of International Commerce volgens International Business Daily heeft gezegd dat het land de goudreserves gaat opbouwen. Bedoeling is om tot reserves te komen die ongeveer gelijk zijn aan deze die door de Verenigde Staten worden aangehouden. Dat is nodig wanneer de yuan een internationale reservemunt wil worden. China beschikt volgens Fuchs Global Natural Resources momenteel over een goudreserve van 1054 ton, tegenover 8133 ton in de Verenigde Staten. China zal dus inderdaad nog heel wat goud moeten bijkopen.