Op het eerste gezicht lijkt deze operatie prijsneutraal te zijn, maar niets is minder waard. Boris Cukon van BC Research merkt op dat de Aziaten het goud op de eerste plaats beschouwen als een belegging op langere termijn, wat betekent dat ze niet snel in paniek zullen verkopen.

Anderzijds zullen ze niet snel verkopen wanneer de goudprijs stijgt. Dat betekent volgens Ross dat de Chinese markt een soort fuik is voor de goudprijs. Steeds meer goud belandt in veilige Chinese handen waardoor de kansen op grote prijsbewegingen in de toekomst een stuk kleiner worden.

Op het eerste gezicht lijkt deze operatie prijsneutraal te zijn, maar niets is minder waard. Boris Cukon van BC Research merkt op dat de Aziaten het goud op de eerste plaats beschouwen als een belegging op langere termijn, wat betekent dat ze niet snel in paniek zullen verkopen. Anderzijds zullen ze niet snel verkopen wanneer de goudprijs stijgt. Dat betekent volgens Ross dat de Chinese markt een soort fuik is voor de goudprijs. Steeds meer goud belandt in veilige Chinese handen waardoor de kansen op grote prijsbewegingen in de toekomst een stuk kleiner worden.