Volgens China zijn de Japanse inspanningen vergeefse moeite, Tokio kreeg een duidelijke waarschuwing in verband met de 'diefstal' van bovenvermelde eilanden. China en Japan spreken steeds dreigender taal over deze zaak en de kans blijft bestaan dat alles uit de hand zal lopen.

De kans blijft nog altijd aanwezig dat er een oorlog zal uitbreken over de betreffende eilanden in de Oost-Chinese zee. Een oorlog in de regio zou verstrekkende gevolgen kunnen hebben, de kans op een escalatie van het conflict is niet gering. De economische gevolgen van zo'n oorlog kunnen verstrekkend zijn.

Volgens China zijn de Japanse inspanningen vergeefse moeite, Tokio kreeg een duidelijke waarschuwing in verband met de 'diefstal' van bovenvermelde eilanden. China en Japan spreken steeds dreigender taal over deze zaak en de kans blijft bestaan dat alles uit de hand zal lopen. De kans blijft nog altijd aanwezig dat er een oorlog zal uitbreken over de betreffende eilanden in de Oost-Chinese zee. Een oorlog in de regio zou verstrekkende gevolgen kunnen hebben, de kans op een escalatie van het conflict is niet gering. De economische gevolgen van zo'n oorlog kunnen verstrekkend zijn.