Eerder had China al laten weten voor minstens 5,20 miljard dollar aan Europese staatsobligaties te willen kopen. Samen komen we zodoende aan een bedrag van 11,70 miljard dollar.

China en Japan hebben nog veel ruimte om Europese staatsobligaties te kopen wanneer de vergelijking wordt gemaakt met de Amerikaanse staatsobligaties die ze in portefeuille houden.

China heeft voor 907 miljard dollar aan Amerikaanse staatsobligaties in portefeuille, Japan voor 877 miljard dollar. De hogere rente die wordt betaald op Europese staatsobligaties kan de Aziatische beleggers verleiden, op voorwaarde natuurlijk dat de crisis in de eurozone niet verder escaleert.

Eerder had China al laten weten voor minstens 5,20 miljard dollar aan Europese staatsobligaties te willen kopen. Samen komen we zodoende aan een bedrag van 11,70 miljard dollar. China en Japan hebben nog veel ruimte om Europese staatsobligaties te kopen wanneer de vergelijking wordt gemaakt met de Amerikaanse staatsobligaties die ze in portefeuille houden. China heeft voor 907 miljard dollar aan Amerikaanse staatsobligaties in portefeuille, Japan voor 877 miljard dollar. De hogere rente die wordt betaald op Europese staatsobligaties kan de Aziatische beleggers verleiden, op voorwaarde natuurlijk dat de crisis in de eurozone niet verder escaleert.