Om te beginnen met Japan: het land heeft al de 35ste maand op rij met een deficiet op de handelsbalans afgesloten. Dat bericht schoot de beleggers in het verkeerde keelgat, de koersen op de beurs van Tokio kwamen meteen stevig onder druk te staan. Het wordt steeds duidelijker dat het herstelplan voor Japan (Abenomics) is mislukt.

Anderzijds wordt ook steeds duidelijker dat de Chinese centrale bank haar greep op de gebeurtenissen aan het verliezen is, een situatie die steeds gevaarlijker dreigt te worden. De daling van de prijzen voor grondstoffen als koper en ijzererts geven aan dat er iets heel ernstigs aan de hand is.

Om te beginnen met Japan: het land heeft al de 35ste maand op rij met een deficiet op de handelsbalans afgesloten. Dat bericht schoot de beleggers in het verkeerde keelgat, de koersen op de beurs van Tokio kwamen meteen stevig onder druk te staan. Het wordt steeds duidelijker dat het herstelplan voor Japan (Abenomics) is mislukt. Anderzijds wordt ook steeds duidelijker dat de Chinese centrale bank haar greep op de gebeurtenissen aan het verliezen is, een situatie die steeds gevaarlijker dreigt te worden. De daling van de prijzen voor grondstoffen als koper en ijzererts geven aan dat er iets heel ernstigs aan de hand is.