De interesse voor Japanse staatsobligaties viel terug tot een dieptepunt voor de afgelopen zes maanden. China blijft de grootste bezitter van Amerikaanse staatsobligaties, hoewel de posities met 5,80 miljard dollar tot 889 miljard dollar werden afgebouwd.

Het was al derde maand op rij dat China de posities in Amerikaanse staatsobligaties afbouwde. Japan verlaagde anderzijds de posities in US-Treasuries met 300 miljoen dollar tot 765,40 miljard dollar.

Volgens de analisten zijn de buitenlanders recent gestopt met Amerikaanse staatsobligaties te kopen, wat zeker geen goed signaal is. De Verenigde Staten zijn namelijk van het buitenland afkomstig voor de financiering van hun schulden.

China heeft de jongste maanden al meermaals zijn ongenoegen geuit voor de verzwakking van de dollarkoers, waardoor de Amerikaanse staatsobligaties in porteuille minder waard zijn geworden.

De interesse voor Japanse staatsobligaties viel terug tot een dieptepunt voor de afgelopen zes maanden. China blijft de grootste bezitter van Amerikaanse staatsobligaties, hoewel de posities met 5,80 miljard dollar tot 889 miljard dollar werden afgebouwd. Het was al derde maand op rij dat China de posities in Amerikaanse staatsobligaties afbouwde. Japan verlaagde anderzijds de posities in US-Treasuries met 300 miljoen dollar tot 765,40 miljard dollar. Volgens de analisten zijn de buitenlanders recent gestopt met Amerikaanse staatsobligaties te kopen, wat zeker geen goed signaal is. De Verenigde Staten zijn namelijk van het buitenland afkomstig voor de financiering van hun schulden. China heeft de jongste maanden al meermaals zijn ongenoegen geuit voor de verzwakking van de dollarkoers, waardoor de Amerikaanse staatsobligaties in porteuille minder waard zijn geworden.