Momenteel zijn de Verenigde Staten nog altijd de belangrijkste markt voor diamanten, met een waarde van iets meer dan 72 miljard dollar in 2012, maar China en India zijn sterk in opmars. In de beide landen is de vraag naar diamanten tussen 2006 en 2012 met dubbele cijfers gegroeid.

In China is het een opvallende fenomeen dat er nu veel vraag naar diamanten is in de kleinere steden, die tot dusver nog vaak onontgonnen terrein waren voor de diamanthandelaren. Volgens Mellier valt er in China nog een grote afzetmarkt aan te boren, wat de prijzen in de komende jaren zal blijven ondersteunen.

Momenteel zijn de Verenigde Staten nog altijd de belangrijkste markt voor diamanten, met een waarde van iets meer dan 72 miljard dollar in 2012, maar China en India zijn sterk in opmars. In de beide landen is de vraag naar diamanten tussen 2006 en 2012 met dubbele cijfers gegroeid. In China is het een opvallende fenomeen dat er nu veel vraag naar diamanten is in de kleinere steden, die tot dusver nog vaak onontgonnen terrein waren voor de diamanthandelaren. Volgens Mellier valt er in China nog een grote afzetmarkt aan te boren, wat de prijzen in de komende jaren zal blijven ondersteunen.