De stijging van de goudprijs zou op basis van de stijging van de M2 geldhoeveelheid kunnen gebeuren. Op basis van de evolutie van die M2 geldhoeveelheid kan bovendien worden vastgesteld dat de goudprijs duidelijk ondergewaardeerd is ten opzichte van het niveau van de goudprijs in 1990.

Bij zilver is dat in veel mindere mate het geval, de zilverprijs lijkt op de huidige prijsniveaus slechts in geringe mate ondergewaardeerd te zijn. Volgens Goldcore moet een belegger wel goed gek zijn om zijn goud op de huidige prijsniveaus te verkopen, de prijs kan alleen maar hoger.

De stijging van de goudprijs zou op basis van de stijging van de M2 geldhoeveelheid kunnen gebeuren. Op basis van de evolutie van die M2 geldhoeveelheid kan bovendien worden vastgesteld dat de goudprijs duidelijk ondergewaardeerd is ten opzichte van het niveau van de goudprijs in 1990. Bij zilver is dat in veel mindere mate het geval, de zilverprijs lijkt op de huidige prijsniveaus slechts in geringe mate ondergewaardeerd te zijn. Volgens Goldcore moet een belegger wel goed gek zijn om zijn goud op de huidige prijsniveaus te verkopen, de prijs kan alleen maar hoger.