China financiële markten worden verder open gegooid

Op de Chinese beurs werd vandaag na een paar verlofdagen opnieuw gehandeld, waarbij de koersen meteen het hoogste punt in een maand bereikten. De regering kondigde aan dat het bedrag dat buitenlanders mogen investeren in aandelen, obligaties en bankdeposito's zal verdubbeld worden. Een opvallende stijger was Citic Securities, dat de koers met 7% de hoogte in zag gaan. Suning Appliance Co en Kweichow Moutai Co maakten eveneens een goede beurt.

China wordt geconfronteerd met grote gaten in de pensioenfondsen

De Chinese bevolking veroudert in snel tempo en dat brengt grote problemen met zich mee. Het land wordt namelijk geconfronteerd met grote gaten in de pensioenfondsen. Volgens de Chinese Academy of Social Sciences (CASS) moet er dringend een oplossing voor de pensioenproblemen worden gevonden, zoniet dreigen ze alleen maar te verergeren.

De werkgeversbijdragen in 14 provincies zouden samen voor 67,90 miljard yuan (10,70 miljard dollar) in het rood zitten. Dat is 25 miljard yuan meer dan vorig jaar. In 15 andere provincies is er anderzijds nog steeds een overschot van 133,60 miljard yuan.

China financiële markten worden verder open gegooid Op de Chinese beurs werd vandaag na een paar verlofdagen opnieuw gehandeld, waarbij de koersen meteen het hoogste punt in een maand bereikten. De regering kondigde aan dat het bedrag dat buitenlanders mogen investeren in aandelen, obligaties en bankdeposito's zal verdubbeld worden. Een opvallende stijger was Citic Securities, dat de koers met 7% de hoogte in zag gaan. Suning Appliance Co en Kweichow Moutai Co maakten eveneens een goede beurt. China wordt geconfronteerd met grote gaten in de pensioenfondsen De Chinese bevolking veroudert in snel tempo en dat brengt grote problemen met zich mee. Het land wordt namelijk geconfronteerd met grote gaten in de pensioenfondsen. Volgens de Chinese Academy of Social Sciences (CASS) moet er dringend een oplossing voor de pensioenproblemen worden gevonden, zoniet dreigen ze alleen maar te verergeren. De werkgeversbijdragen in 14 provincies zouden samen voor 67,90 miljard yuan (10,70 miljard dollar) in het rood zitten. Dat is 25 miljard yuan meer dan vorig jaar. In 15 andere provincies is er anderzijds nog steeds een overschot van 133,60 miljard yuan.