Er zijn duidelijke signalen die aangeven dat China in een deflatie-omgeving dreigt weg te zakken. Volgens Jefferies zal de Chinese centrale bank om het tij te doen keren de rente nog agressiever moeten laten zakken dan nu het geval is. In april zijn de producentenprijzen negatief geworden, een trend die nog dreigt te versnellen.

Groot deel van de economie kent al deflatie

In juni daalden de prijzen in China met 2,10% op jaarbasis, wat aangeeft dat een groot deel van de economie al met deflatie wordt geconfronteerd.

Daarnaast zijn er ook steeds meer brokers die hun prognoses voor de Chinese bedrijven naar beneden aanpassen.

Jefferies is van mening dat het gevaar van de bedrijfswinsten nog wordt onderschat, hij sluit een harde landing van die bedrijfswinsten niet uit.

Dat betekent dat ook de vooruitzichten voor de Chinese beurzen er niet zo denderen uitzien, de Shanghai Index kan nog altijd verder dalen.

Er zijn duidelijke signalen die aangeven dat China in een deflatie-omgeving dreigt weg te zakken. Volgens Jefferies zal de Chinese centrale bank om het tij te doen keren de rente nog agressiever moeten laten zakken dan nu het geval is. In april zijn de producentenprijzen negatief geworden, een trend die nog dreigt te versnellen. Groot deel van de economie kent al deflatie In juni daalden de prijzen in China met 2,10% op jaarbasis, wat aangeeft dat een groot deel van de economie al met deflatie wordt geconfronteerd. Daarnaast zijn er ook steeds meer brokers die hun prognoses voor de Chinese bedrijven naar beneden aanpassen. Jefferies is van mening dat het gevaar van de bedrijfswinsten nog wordt onderschat, hij sluit een harde landing van die bedrijfswinsten niet uit. Dat betekent dat ook de vooruitzichten voor de Chinese beurzen er niet zo denderen uitzien, de Shanghai Index kan nog altijd verder dalen.