The People's Bank of China is rechtstreeks afhankelijk van de regering en slaagt er dus beter in dan andere beurzen om de schone schijn op te houden. Lang kan die schone schijn echter niet meer volgehouden worden. De gevolgen van de Chinese groeivertraging zijn al in andere delen van de wereld voelbaar.

De buurlanden krijgen steeds minder importkansen in China, waardoor de eigen economie begint te vertragen. Ook de Verenigde Staten en Europa zullen aan de beurt komen. China dreigt het economisch mijnenveld voor de rest van de wereld te worden.

The People's Bank of China is rechtstreeks afhankelijk van de regering en slaagt er dus beter in dan andere beurzen om de schone schijn op te houden. Lang kan die schone schijn echter niet meer volgehouden worden. De gevolgen van de Chinese groeivertraging zijn al in andere delen van de wereld voelbaar. De buurlanden krijgen steeds minder importkansen in China, waardoor de eigen economie begint te vertragen. Ook de Verenigde Staten en Europa zullen aan de beurt komen. China dreigt het economisch mijnenveld voor de rest van de wereld te worden.