Maar het opstapelen van die voorraden kan verstrekkende gevolgen hebben. In veel gevallen zijn die voorraden gebruikt als onderpand voor kredieten en wanneer die kredieten niet terugbetaald kunnen worden, stellen zich nieuwe problemen voor de betrokken bedrijven.

China dreigt gevangen te raken in een vicieuze cirkel, want in een dergelijk scenario zullen de prijzen voor grondstoffen nog verder dalen, waardoor de problemen nog zullen toenemen. Gecombineerd met de problemen rond het schaduwbankieren kan dit de Chinese economie in nauwe schoentjes brengen.

Maar het opstapelen van die voorraden kan verstrekkende gevolgen hebben. In veel gevallen zijn die voorraden gebruikt als onderpand voor kredieten en wanneer die kredieten niet terugbetaald kunnen worden, stellen zich nieuwe problemen voor de betrokken bedrijven. China dreigt gevangen te raken in een vicieuze cirkel, want in een dergelijk scenario zullen de prijzen voor grondstoffen nog verder dalen, waardoor de problemen nog zullen toenemen. Gecombineerd met de problemen rond het schaduwbankieren kan dit de Chinese economie in nauwe schoentjes brengen.