Marcussen is van mening dat een deel van het FED-geld naar China is gevloeid. In combinatie met de economische politiek van de Chinese regering is zo een klimaat van overinvesteringen ontstaan. Er is momenteel een overschot aan capaciteit, terwijl investeringen nog nauwelijks interessante returns opleveren.

Ook het probleem van het schaduwbankieren in China is een gevolg van de politiek van de Amerikaanse centrale bank. China dreigt nu de ganse wereldeconomie mee te sleuren in een negatieve spiraal, want het land weet niet meer wat nog te doen om de groei op peil te houden.

Marcussen is van mening dat een deel van het FED-geld naar China is gevloeid. In combinatie met de economische politiek van de Chinese regering is zo een klimaat van overinvesteringen ontstaan. Er is momenteel een overschot aan capaciteit, terwijl investeringen nog nauwelijks interessante returns opleveren. Ook het probleem van het schaduwbankieren in China is een gevolg van de politiek van de Amerikaanse centrale bank. China dreigt nu de ganse wereldeconomie mee te sleuren in een negatieve spiraal, want het land weet niet meer wat nog te doen om de groei op peil te houden.