Sommige economen geloven dat de bouw van woningen en appartementen niet werd ingegeven door de wetten van vraag en aanbod, maar wel door de behoefte om zoveel mogelijk mensen aan het werk te houden. Vooral lokale overheden willen niet stoppen met investeren in de bouw vanwege de angst voor een oplopen van de werkloosheid.

Van een doordacht urbanistiebeleid is geen sprake en dat zal zich vroeg of laat werken. China dreigt namelijk een forse kater op te lopen na een periode van overdreven bouwwoede. Een Central Urbanization Work Conference zal een urbanisatieplan voor de komende jaren opstellen, maar dat plan kan nog wel even op zich laten wachten.

Sommige economen geloven dat de bouw van woningen en appartementen niet werd ingegeven door de wetten van vraag en aanbod, maar wel door de behoefte om zoveel mogelijk mensen aan het werk te houden. Vooral lokale overheden willen niet stoppen met investeren in de bouw vanwege de angst voor een oplopen van de werkloosheid. Van een doordacht urbanistiebeleid is geen sprake en dat zal zich vroeg of laat werken. China dreigt namelijk een forse kater op te lopen na een periode van overdreven bouwwoede. Een Central Urbanization Work Conference zal een urbanisatieplan voor de komende jaren opstellen, maar dat plan kan nog wel even op zich laten wachten.