Zhang en Chen stellen dat precies vanwege de opbouw van de schulden de Chinese vastgoedsector tot een zeepbel is opgeblazen. China dreigt dezelfde weg op te gaan als VS, Europa en Japan, waar een gelijkaardige zeepbel telkens ook leidde tot een grote financiële crisis.

China moet dringend een aantal maatregelen treffen, waaronder het indammen van het schaduwbankieren en het aan banden leggen van de lokale financieringsvehikels. Bovendien zou de rente in het tweede deel van dit jaar tweemaal verhoogd moeten worden.

Zhang en Chen stellen dat precies vanwege de opbouw van de schulden de Chinese vastgoedsector tot een zeepbel is opgeblazen. China dreigt dezelfde weg op te gaan als VS, Europa en Japan, waar een gelijkaardige zeepbel telkens ook leidde tot een grote financiële crisis. China moet dringend een aantal maatregelen treffen, waaronder het indammen van het schaduwbankieren en het aan banden leggen van de lokale financieringsvehikels. Bovendien zou de rente in het tweede deel van dit jaar tweemaal verhoogd moeten worden.