Zijn waarschuwing betreft onder andere de de Wealth Management Products (WMP's), de gestructeerde producten waarmee in feite langlopende projecten met een kortlopende financiering. Xiao spreekt in dat verband van een Ponzi-schema, waarbij de kruik zolang te water gaat tot ze barst.

Deze WMP's zijn namelijk vaak alleen maar gebaseerd op de hoop dat de prijzen van activa zoals aandelen zullen stijgen, iets wat niet gegarandeerd kan worden.

Bovendien worden nieuwe WMP's alleen maar uitgegeven om oudere te dekken, waarbij de breekbaarheid van het financieel systeem nogmaals duidelijk wordt.

Zijn waarschuwing betreft onder andere de de Wealth Management Products (WMP's), de gestructeerde producten waarmee in feite langlopende projecten met een kortlopende financiering. Xiao spreekt in dat verband van een Ponzi-schema, waarbij de kruik zolang te water gaat tot ze barst. Deze WMP's zijn namelijk vaak alleen maar gebaseerd op de hoop dat de prijzen van activa zoals aandelen zullen stijgen, iets wat niet gegarandeerd kan worden. Bovendien worden nieuwe WMP's alleen maar uitgegeven om oudere te dekken, waarbij de breekbaarheid van het financieel systeem nogmaals duidelijk wordt.