De Shanghai Composite Index is dit jaar al met tientallen procent gestegen. Volgens Guo Shuqing, voorzitter van de tweede Chinese bank, zijn er zowel in de economie als in de financiële wereld nog heel wat onzekerheden die voor problemen kunnen zorgen.

In de eerste helft van dit jaar stonden de Chinese banken voor een recordbedrag van 1100 miljard dollar aan nieuwe kredieten toe, dit om het stimuleringsplan van de Chinese regering met een waarde van 585 miljard dollar te ondersteunen.

Een deel van dat geld is volgens de analisten naar aandelen en naar vastgoed gevloeid, met als gevolg dat de situatie goed in de gaten moet gehouden worden.

De Shanghai Composite Index is dit jaar al met tientallen procent gestegen. Volgens Guo Shuqing, voorzitter van de tweede Chinese bank, zijn er zowel in de economie als in de financiële wereld nog heel wat onzekerheden die voor problemen kunnen zorgen. In de eerste helft van dit jaar stonden de Chinese banken voor een recordbedrag van 1100 miljard dollar aan nieuwe kredieten toe, dit om het stimuleringsplan van de Chinese regering met een waarde van 585 miljard dollar te ondersteunen. Een deel van dat geld is volgens de analisten naar aandelen en naar vastgoed gevloeid, met als gevolg dat de situatie goed in de gaten moet gehouden worden.