De winst klom vergeleken met een jaar eerder met 14,3% naar CNY 193,6 miljard terwijl de rentabiliteit uitkwam op bijna 22%. De cijfers waren conform de verwachtingen van ABN Amro.

De waarde van de activa steeg zoals verwacht met 13,77%, conform de groei met 14% van de tussenliggende geldhoeveelheid in China.

Het aantal uitstaande leningen nam met 15,64% nog sneller toe. Dat percentage ligt iets boven het Chinese gemiddelde.

De netto rentemarge liet een positieve verrassing zien.

Ondanks dat het afgenomen groeitempo van de Chinese economie liep die op naar 2,75%, tegen 2,7% in 2011.

Dat laat zien dat CCB goedkoper kapitaal kan aantrekken dan concurrenten en strategische successen heeft geboekt in het aanpassen van de leenstructuur.

Na de deregulering van de depositorente in het derde kwartaal van 2012 is het concurrentievoordeel ook intact gebleven.

De indrukwekkende prestaties van de bank op het gebied van kredietverstrekking verhogen onze zorgen dat de bank bij concurrenten zal achterblijven door het eenzijdige karakter van de dienstverlening.

Het afgelopen jaar heeft de Chinese bank echter meer consumentenkredieten en minder bedrijfsleningen verstrekt.

Duidelijk is dat de bank focust op waar zij goed in is: infrastructuurleningen en hypotheekverstrekking. Het aantal wanbetalingen bij dit type leningen is in vergelijking met 2011 gedaald.

De winst klom vergeleken met een jaar eerder met 14,3% naar CNY 193,6 miljard terwijl de rentabiliteit uitkwam op bijna 22%. De cijfers waren conform de verwachtingen van ABN Amro. De waarde van de activa steeg zoals verwacht met 13,77%, conform de groei met 14% van de tussenliggende geldhoeveelheid in China. Het aantal uitstaande leningen nam met 15,64% nog sneller toe. Dat percentage ligt iets boven het Chinese gemiddelde. De netto rentemarge liet een positieve verrassing zien. Ondanks dat het afgenomen groeitempo van de Chinese economie liep die op naar 2,75%, tegen 2,7% in 2011. Dat laat zien dat CCB goedkoper kapitaal kan aantrekken dan concurrenten en strategische successen heeft geboekt in het aanpassen van de leenstructuur. Na de deregulering van de depositorente in het derde kwartaal van 2012 is het concurrentievoordeel ook intact gebleven. De indrukwekkende prestaties van de bank op het gebied van kredietverstrekking verhogen onze zorgen dat de bank bij concurrenten zal achterblijven door het eenzijdige karakter van de dienstverlening. Het afgelopen jaar heeft de Chinese bank echter meer consumentenkredieten en minder bedrijfsleningen verstrekt. Duidelijk is dat de bank focust op waar zij goed in is: infrastructuurleningen en hypotheekverstrekking. Het aantal wanbetalingen bij dit type leningen is in vergelijking met 2011 gedaald.