In China steeg de PMI index van HSBC voor het eerst in een jaar boven de grens van 50. Dit wijst erop dat de verwerkende industrie terug aantrekt.

Aan de vraagzijde voerde China in oktober 18 procent meer ruwe olie in dan in dezelfde maand een jaar eerder. De import steeg met 680.000 vaten per dag naar 5,6 miljoen vaten per dag.

De stijging is volgens Royal Bank of Scotland enerzijds het gevolg van de aantrekkende consumptie maar anderzijds ook van de opbouw van de Chinese strategische oliereserves.

In China steeg de PMI index van HSBC voor het eerst in een jaar boven de grens van 50. Dit wijst erop dat de verwerkende industrie terug aantrekt. Aan de vraagzijde voerde China in oktober 18 procent meer ruwe olie in dan in dezelfde maand een jaar eerder. De import steeg met 680.000 vaten per dag naar 5,6 miljoen vaten per dag. De stijging is volgens Royal Bank of Scotland enerzijds het gevolg van de aantrekkende consumptie maar anderzijds ook van de opbouw van de Chinese strategische oliereserves.